Dieren dood tijdens vlucht naar Nederland

Dieren dood tijdens vlucht naar Nederland

SCHIPHOL - Tientallen dieren, onder meer reptielen, amfibieën en spinnen, hebben een reis van Maleisië naar Nederland niet overleefd. De afdeling Natuur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleerde samen met de douane op Schiphol een zending van achthonderd dieren, een groot aantal bleek niet niet goed beschermd tegen de kou en temperatuurwisselingen.

SCHIPHOL – Tientallen dieren, onder meer reptielen, amfibieën en spinnen, hebben een reis van Maleisië naar Nederland niet overleefd. De afdeling Natuur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleerde samen met de douane op Schiphol een zending van achthonderd dieren, een groot aantal bleek niet niet goed beschermd tegen de kou en temperatuurwisselingen.

Tegen de betrokken luchtvaartmaatschappij is proces-verbaal opgemaakt. Die is in dit soort gevallen verantwoordelijk voor goed vervoer en de huisvesting van de dieren tijdens de vlucht. Het is aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of en welke straf moet volgen.